Rogier Engel

Rogier is handig met dingen met (virtuele) knopjes; synthesizers, samplers, grooveboxen, sequencers, mengtafels, you name it. Al vanaf jonge leeftijd maakt hij zelf muziek, maar rommelt hij ook aan muziek van anderen. Tijdens zijn studie werkte hij als DJ en op het North Sea Jazz Festival zelfs als VJ.

Binnen Lincque combineert hij zijn creatieve kant met zijn ervaring in het maken van een arrangement, mix en (als projectmanager uiteraard ook) de productie. Rogier houdt van dansmuziek en niet van rock of scheurende gitaren (of vervorming in het algemeen). Je kunt je voorstellen dat dat nog wel eens botst met de muzikale gedachten van de rockers in de groep. En zó ontstaat de unieke Lincque-sound.

1 thought on “Rogier Engel

  1. Ik ben nog steeds zo verschrikkelijk blij dat ik Rogier heb ontmoet, hij heeft de muziek een enorme push gegeven waardoor de sound eigentijdser is geworden. Door zijn kennis van producten en de achterliggende techniek, gaat erven wereld aan mogelijkheden openen. Volgende uitdaging: een apres ski hit en een minimalistisch Acoustisch klassiek Gitaarstuk met Eigentijdse beats, klanken en sounds.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *